SEO – guide och tips för en bättre optimering

Läs Mer

Vad är SEO?

SEO kommer från engelskans Search Engine Optimization och översätts på svenska till sökmotoroptimering. Området handlar om att arbeta med sökmotorns organiska resultat. Idag ökar sökoptimeringens krav på kvalitet hela tiden och personer som jobbar med SEO behöver ta hänsyn till många aspekter som besökare på sidan upplever. Det kan vara allt från rubriksättning till relevans.

SEO optimering – 6 tips för bättre SEO på hemsidan

Välj ett genomtänkt domännamn

Sökmotorerna kommer använda företagets domännamn för att tolka och förstå hemsidan. Det är därför viktigt att använda ett namn som förklarar vad företaget ägnar sig åt. Är företagsnamnet påhittat? Ta då hjälp av nyckelord eller beskrivning kring vad företaget sysslar med.

Sökordsanalys – Hitta rätt sökord för din verksamhet

Med stor sannolikhet kommer företagets potentiella kunder börja sin sökning på Google. Under en sökordsanalys är det därför viktigt att försöka tänka som sina besökare. På vilka ord kan de tänkas söka om de är intresserad av företagets utbud av tjänst/varor? Ta hjälp av ett sökverktyg (exempel sökordsplaneraren på Google), skapa sedan en lista med de termer, fraser eller keyword som du tror kommer behövas.

Hur jobbar konkurrenter med SEO?

Gör en SEO-analysering av företagets konkurrenter där du studeras deras innehåll, vilka sökord som används och deras framgångskoncept. Finns det något som du kan ta med dig?

Anpassat innehåll på hemsidan

Allt innehåll på din hemsida bestämmer var och för vem hemsidan visas. Studera därför vilket innehåll du har idag. Innehållet på din hemsida bör därför vara så pass anpassad att det alltid är ”rätt besökare” som kommer in.

Uppdaterad hemsida – SEO

För att Google ska värdera och ranka din hemsida högt bör din hemsida vara uppdaterad. Detta gäller inte bara texter utan även en uppdatering på bilder, videos och design.

Använd sidtitel – SEO innehåll

Trots att sidtitlar är en liten del på hemsidan är detta en väldigt viktig del att ta hänsyn till. Sidtitlar styr nämligen hur högt man hamnar på sökmotorernas listor. Viktigt är också att sidtiteln är kortfattad, intressant och givande. Som besökare ska man direkt förstå på titeln vad innehållet handlar om.

SEO byrå – Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå.

Behöver ditt företag hjälp med SEO? Då är noordigital.com att rekommendera. Företaget hjälper dig med både sökordsanalys, teknisk analys, content-analys och konkurrensanalys. Kolla in Noor digitalbyrås hemsida!